Stali jsem se partnerem EIT Food Czechia a již druhým rokem spolurealizujeme aktivity pro českého partnera mezinárodního consorcia. Za Českou republiku získala VIP postavení Vysoká škola chemicko-technoligická pod vedením Prof. Ing. Jany Hajšlové a realizuje aktivity již třetím rokem. Naše role spočívá v obsahové přípravě Innovation Prize, vyhledávání mentorů a scountingu agri-food start-upů.
Informace o projektu
EIT Food je celoevropské konsorcium, které se zaměřuje na podnikání a inovace v potravinářském odvětví. Členové potravinářské komunity EIT jsou světovými hráči v mezinárodní potravinářské oblasti: přes 50 partnerů z předních podniků, výzkumných středisek a univerzit ve 13 zemích. S cílem oslovit země, které se neúčastní konsorcia, kde je inovační kapacita mírná nebo skromná, zřídil EIT regionální inovační systém (RIS).
Kontakt
- Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Department of Food Analysis and Nutrition
- Ing. Monika Tomaniová, Ph.D., Department of Food Analysis and Nutrition
- Mgr. Marika Kůrová, Department of Scientific Research and Development